Akárhová lépek coach terem

2019.04.02

Óriási megtiszteltetésben volt részem a múlthéten. Részt vehettem egy olyan fejlesztő programon, ahol nemcsak új embereket ismerttem meg, akik érdekesek izgalmas dolgokkal foglalkoznak, ráadásul kiléptem a komfortzónámból is. Na de kezdjük az elején!

Néhány hete kerestek meg a kamarából - ahová minden vállalkozónak érdemes csatlakozni a véleményem szerint - hogy egy induló programban számítanak a részvételemre.

Kevés információm volt, de azt tudtam, hogy növelhetem a kapcsolati tőkémet, inspirálódhatok és nem utolsó sorban én is tudok majd segíteni a csapat tagjainak.

Hihetetlenül jó hangulatú két napot töltöttünk együtt, megismertük egymást és olyan csapatépítő játékokban vettünk részt aminek köszönhetően átléptem egy határt. Egy olyan határt, amit az évek során magamnak állítottam fel. Ez volt az én üvegplafonom... a testi érintés. Egy olyan feladatot kaptunk amiben a többiek a karjukba vettek és átadtak a pálya másik oldalára kézről kézre. Olyan emberek, akiket néhány órája ismertem meg. Sikerült! Rájuk tudtam bízni magam, többek között ebből is azt gondolom, hogy nagyon jó csapat leszünk mi együtt!

Ami viszont megdöbbentett, hogy a 27 fős csapatunkban legalább 5 coach volt rajtam kívül. Erre nem számítottam! Az iskolákba ahová jártam ebben a témában persze többen voltunk egy csoportban, de a résztvevők nagyrésze nem azért tanult, hogy ezt a szakmát válassza, hanem hogy magát fejlessze és az emberekhez való megértését. Itt azonban szemben találtam magam a konkurenciával, persze ez nem teljesen igaz, mivel a szakterületeink különbözőek. A többiek life coachinggal, a lélek felöli megközelítéssel dolgoznak. Ezzel együtt is gondolkodóba ejtett a helyzet.

Természetesen nem tántorított el semmitől, a konklúzióm, hogy különbözőek vagyunk, mint ahogy ügyvédből, kozmetikusból és könyvelőből is rengeteg van a piacon, coachból is lehet sok. Ez jó, mert így mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb segítőt. Azt az embert akivel tényleg tud együtt dolgozni és változtatni az életén. Legyen ez lelki, magánéleti vagy üzleti megközelítés.

Bejegyzésem zárása mindenképpen az kell, hogy legyen: köszönöm a Győri Kereskedelmi és Ipar Kamarának, hogy a 7. Plató Csoport tagja lehetek!