Mit gondolna rólad gyermekkori önmagad?

2018.12.19

A vonzás törvénye sokszor sokféleképpen megjelenik az életünkben, ha észre vesszük ha nem. Emlékszem óvodás koromban sikeres vállalkozók gyermekeként mindenkitől azt hallottam, hogy én viszem majd tovább a családi céget. Szüleim zöldség-gyülöcs kereskedelemmel foglalkoztak. Hajnalban keltek, hogy a legfrissebb árut tudják beszerezni és eljuttatni a boltjainkba. Mindenhol ott akartak lenni, az üzlet minden pillanatában, otthon is erről beszéltek terveztek, számoltak. Mivel a piac hétvégén a legforgalmasabb akkor is dolgoztak. 

Nem tudtam még pontosan, hogy "mi leszek ha nagy leszek?" egy valamiben voltam biztos, nem zöldséges, mint a szüleim.


Míg ők dolgoztak mi a nagyival voltunk, egy teljesen más világban. Varázslatos, meseszerű helyen a színházban. Nem is akárhol! Nagymamám és legjobb barátnője az Operett színházban dolgoztak és vittek minket a nővéremmel, minden próbára, premierre és előadásra. Ott voltam az öltözőben a csodálatos ruhák és stólák között, a próbákon pedig együtt énekeltem a színésznőkkel a nézőtéren. Mire iskolába mentem biztos voltam benne, hogy színésznő akarok lenni. Aztán a színi tanodában, hamar kiderült, hogy nincs jó hangom, és a szavalásban is van nálam jobb, enyhe raccsolásomnak köszönhetően. Karrier szempontból céltalan évek következtek, kosárlabdáztam, aerobizkoztam, latin táncoltam közben jól tanultam. A kérdés időről időre előjött, milyen munkát szeretnék majd felnőttként? Mire középiskolába mentem már pontosan le tudtam írni, hogy mivel fogom tölteni felnőttként a munkanapjaimat. Elegáns ruhákban szeretnék járni, tűsarkú cipőben és blúzban. Irodai munkát szeretnék, szép világos bútorokat. Jogosítványt fogok szerezni és autóval járok majd, lesz laptopom, meg mobiltelefonom, ami sokat fog csörögni. 


Emberekkel szeretnék foglalkozni, irányítani, segíteni a munkájukat. Tanítani fejleszteni őket, problémákat megoldani. Független nőként élni, aki szerelemből van egy kapcsolatban és nem szükségből, legalább két gyerekre vágytam, ha lehet lányokra.

Tinédzser kori vágyaim nagy része valóra vált. Az évek során pedig sok mindennel kiegészült. Amit akkor nem tudtam megfogalmazni, mert nem létezett, mint munkahely, ma már létrejött. Life&business coach. Bármennyire is ez a hivatalos megfogalmazás, én inkább az szeretnék lenni az ügyfeleim és partnereim számára, aki sikeresebbé és boldogabbá teszi az életüket.